SPREMITE SE ZA SHOW

Reprezentativna pauza konačno je došla kraju, a kako mnogi nogometni fanovi jedva čekaju povratak najboljih liga na svijetu. Za sve njih stižu radosne vijesti pošto je pred nama pravi spektakl.

Ono što nogometni svijet čeka je jedan od najvećih derbija, onaj kojeg će u subotu igrati Inter i Milan. Osim što je to tradicionalno jedan od najvećih derbija na svijetu, ovoga puta dva milanska velikana su jedini stopostotni u Seriji A i mnogi ih vide u borbi za titulu do samog kraja.

Kako je svaki bod važan u njihovoj borbi, tako će i spektakl na San Siru u subotu možda dati startnu prednost nekom od timova.

Veliki derbi i ista situacija igra se i u Njemačkoj. U petak je na rasporedu derbi Bayerna i Bayera, dvije maksimalne ekipe u Bundesligi.

Širom Evrope očekuje nas još interesantnih i privlačnih utakmica. U Engleskoj nemamo pravi derbi, ali imamo okršaje West Hama i Manchester Cityja te Manchester Uniteda i Brightona.

Real Madrid će na svom terenu u nedjelju dočekati Real Sociedad, dok Barcelona dočekuje Betis. Zanimljivo bi trebalo biti i u duelu Valencije i Atletico Madrida.