ČOVJEK JEDNOSTAVNO MELJE

Uvjerljiva pobjeda PSG-a na gostovanju kod Lyona donijela je još jednu monstruoznu predstavu Kyliana Mbappea.

Ako ćemo suditi po početku sezone Le Championata, PSG bi mogao imati još jednu ligašku dominaciju. I to unatoč tome što u svojim redovima više nemaju čak dva od tri člana njihovog ubojitog trojca. 

Lionel Messi i Neymar napustili su Pariz, ali uprava je uspjela doći do dogovora s Kylianom Mbappeom, koji je ponovno u momčadi i radi ono što inače rade najbolji.

Mbappe se vratio i odmah briljira
Neki će se pitati odakle takav stav, gledajući da iz četiri susreta imaju tek osam od mogućih 12 bodova, ali odgovor se nalazi u tome kako momčad izgleda kad je Mbappe u njoj.

24-godišnji napadač već je na pet pogodaka iz tri susreta. U prvom kolu nije ga bilo, dok je u drugom na gostovanju kod Toulousea ušao u drugom dijelu te zabio. Utakmica je završila 1:1.

Ipak, to kolika je moć Mbappea dokazale su iduće dvije utakmice. Viceprvak Lens pao je rezultatom 3:1, a onda i Lyon u gostima 1:4, a Mbappe je u oba susreta postigao po dva pogotka i izgledao je nezaustavljiv.

Zbog toga se s razlogom postavlja pitanje hoće li se Mbappe zapravo preporoditi u ovoj novoj momčadi PSG-a, koja pod vostvom Luisa Enriquea igra drugačije. Mbappe je ostao glavna zvijezda, koja odrađuje glavni posao, no dojam je da svi više rade te da ovo nije momčad gdje se čeka da čarobni trojac nešto odradi.

Na vrhu svega je naravno Mbappe, koji u početku sezone izgleda uistinu zastrašujuće. I jako nas zanima kako će ovaj PSG izgledati, posebno u natjecanju koje će im ponovno biti prioritet, Ligi prvaka.