OBILJEŽIO UTAKMICU

Nogometaši Sheffield Uniteda i Evertona podijelili su bodove na Bramall Laneu u okviru 4. kola Premiershipa odigravši neriješeno 2:2, a utakmicu je obilježio golman gostiju Jordan Pickford.

Gosti su poveli u 14. minuti golom Doucourea, ali se Sheffield vratio u igru u 33. nakon pogotka Archera, da bi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena preokrenuli rezultat poslije jedne nevjerovatne situacije.

Archer je primio loptu na lijevoj strani i uputio udarac u suprotni ugao golmana Evertona, a lopta se od stative odbila u Pickfordova leđa i završila u mreži. Gol pogledajte ovdje.

Domaći su počeli slaviti, dok Evertonovi igrači nisu mogli vjerovati šta se dogodilo. I sam Pickford bio je u šoku pa je samo kroz sarkastični smiješak "prokomentarisao" nevjerojatnu situaciju.

U desetoj minuti drugog poluvremena Danjuma je izjednačio na 2:2 i, ispostavit će se, bio je to konačni rezultat najviše zahvaljujući ponovo Pickfordu.

Naime, golman engleske reprezentacije je u 99. minuti spasio Everton od poraza odbranivši dva udarca u nizu, pritom oba skrenuvši u okvir gola. Odbrane pogledajte ovdje.