JOŠ NIJE GOTOVO, ALI...

Ugledni The Athletic piše da je Liverpool danas odbio i zvaničnu ponudu Al-Ittihada za Mohameda Salaha, vrijednu 100 miliona funti.

Kako navodi ovaj list, Liverpool i menadžer kluba Jürgen Klopp ovim potezom jasnu su stavili do znanja bogatom klubu iz Saudijske Arabije, ali i svim drugim klubovima, da najbolji igrač Redsa trenutno nije da prodaju i da nema te cijene za koju će ga pustiti da u finišu prijelaznog roka ode s Anfielda.

Nedavno je i Klopp govorio upravo o tome kako klubovi iz Saudijske Arabije prave veliki problem ostalim evropskim timovima, a posebno u kontekstu toga da njima prijelazni rok traje nešto duže nego u Evropi i da, kada se prodaja desi, klubovi nemaju vremena da reaguju i dovedu zamjenu.
Navodi se kako je ponuda koju je Al-Ittihad poslao na adresu Liverpoola uključivala i izuzetno bogate bonuse, ali da je, bez obzira na to, odgovor Liverpoola ostao jednak - Salah nije na prodaju.

"Mo je nogometaš Liverpula, on je jednostavno neophodan za stvari koje radimo. Ne znam da li je stigla ponuda, ali i da postoji nešto, odgovor bi bio - ne", jasan je bio njemački strateg ranije. Na kraju, odbijena ponuda govori da je situacija zaista takva.

Salahu je Al-Ittihad poslao ponudu za trogodišnji ugovor tokom kojeg bi zaradio ukupno 240 miliona eura od plate.

Ovaj sjajni nogometaš iz Egipta je s Liverpoom osvojio titulu prvaka Engleske, kao i Ligu prvaka, a ukupno je za ovaj tim odigrao 308 mečeva te postigao 187 pogodaka uz 81 upisanu asistenciju.

Ipak, brojni svjetski mediji navode da Al-Ittihad neće odustati s ovom ponudom i da će se vratiti s još vrijednijom, koja će premašiti 200 miliona eura.