PONUDA KOJA SE NE ODBIJA

Nekada dugogodišnji igrač engleske Premier lige, a sada novinar Jan Age Fjortoft navodi da će Mohamed Salah do kraja sedmice napustiti Liverpool.

Ova vijest stiže u jeku ozbiljnog interesa saudijskog Al Ittihada za dovođenje proslavljenog Egipćanina iz Liverpoola. Interes Saudijaca postoji već sedmicama, a navodno je klub spremio oko 150 miliona eura ponudu za Liverpool.

Engleski mediji još ranije naveli su kako je Salah zainteresovan za prelazak u Saudijsku Arabiju, a sada se norveški novinar koji je dugo igrao u Engleskoj odvažio da prenese kako Salah sigurno odlazi iz Liverpoola do kraja sedmice.

"Velike su šanse da Salah napusti Liverpool već do kraja sedmice", napisao je Fjortoft koji je tokom karijere igrao za Middlesbrough, Sheffield United, Barnsley i Swindon.

Nakon nogometne karijere, odlučio je baviti se novinarstvom. Nije naveo u koji bi klub Salah trebao preći, ali je sasvim jasno da je to Saudijska Arabija i Al Ittihad, pošto je to klub koji je Liverpoolu dostavio unosnu ponudu.

Salahu je Al-Ittihad poslao ponudu za trogodišnji ugovor tokom kojeg bi zaradio ukupno 240 miliona eura od plate.