USKORO POTPIS UGOVORA

Iako se činilo da će transfer Declana Ricea iz West Hama u Arsenal za 117 miliona eura biti rekord ovog prelaznog roka, Liverpool je odlučio dati još više novca na dovođenje veznog nogometaša Brightona Moisesa Caiceda.

Caiceda su mnogi vidjeli već u dresu Chelseaja koji je već nekoliko mjeseci pregovarao s Brightonom oko njegovog dovođenja.

Brighton je odbio 80, 90 i 100 miliona eura od londonskog kluba, a sasvim iznenađujuće im je jučer stigla ponuda iz Liverpoola od nevjerovatnih 127 miliona eura uključujući bonuse, javio je Fabrizio Romano u 2:21 iza ponoći.

Liverpool je dugo tražio zadnjeg veznog nogometaša i pregovarao je sa Southamptonom oko dovođenja Romea Lavije, no kada im je ekipa koja je ispala u Championship zatražila 55 miliona eura, Redsi su odustali i okrenuli se Caicedu.

Brighton je, naravno, prihvatio ponudu i 21-godišnji Ekvadorac bi već danas mogao i zvanično postati novi nogometaš Liverpoola.

Caicedo, koji je već 32 puta nosio dres reprezentacije Ekvadora, je u januaru 2022. godine stigao u Brighton iz belgijskog Beerschota i odmah se nametnuo kao jedan od najboljih defanzivnih veznjaka u Engleskoj.

Sada će novi rekord ovog ljeta biti njegov transfer za 127 miliona eura, a više od 100 miliona je potrošeno samo na Ricea (117) i Judea Bellinghama (103) koji je iz Borussije Dortmund prešao u Real Madrid. Njima će se pridružiti i Harry Kane koji će za više od 100 miliona eura do kraja sedmice preći iz Tottenhama u Bayern.