VIŠAK NA OLD TRAFFORDU

West Ham je dogovorio transfer Harryja Maguirea iz Manchester Uniteda vrijedan 35 miliona eura, prenijeli su brojni otočki mediji.

Čekićari su čitavo ljeto jurili defanzivca Engleske nakon što je Maguireu oduzet kapitenski status u Manchester Unitedu, a čini se da je sada postignut konačan dogovor.

Menadžer Crvenih đavola Erik ten Hag više nije računao na njegove usluge, a iako su ga željeli Cheslea i Tottenham, West Ham je bio najuporniji i prema svemu sudeći dogovorio je transfer.

Kako piše Sky Sports, Čekićari imaju načelni sporazum sa Unitedom o poslu vrijednom oko 35 miliona eura. Dodaje se da lični uslovi neće biti problem uprkos Maguireovim visokim primanjima oko 200.000 eura sedmično.

Osim toga, Čekićari su postigli dogovor sa Sautemptonom oko potpisivanja veznog igrača Jamesa Ward-Prowsea, a i taj transfer trebao bi koštati oko 35 miliona eura.

Harry Maguire je na Old Trafford stigao iz Leicester Cityja 2019. godine. Tada su Crveni đavoli platili 92,5 miliona eura za sada tridesetogodišnjeg stopera.