Transfer...

Vjerovatno najveći transfer kojeg nogometni svijet ovoga ljeta željno iščekuje jest onaj Kyliana Mbappea (24) iz PSG-a u Real Madrid. Nagovještavaju ga svjetski mediji i transfer insideri, a vjeruje se da će biti riječ o rekordnoj visini odštete.

Trenutno najviša odšteta je ona za Neymara koji je 2017. godine otišao iz Barcelone u PSG za 222 miliona eura.

Pariška ekipa počela je s pripremama za novu sezonu, ali među igračima nema 24-godišnjeg francuskog napadača. Kako piše Le Parisien, Mbappe se neće pridružiti pripremama s prvom ekipom, već će trenirati s "otpisanima i nepoželjnima".

Mbappeov učinak u 260 utakmica za PSG je impozantan. Zabio je 212 golova i asistirao 98 puta.

Problem se pojavio kada je Mbappe odbio potpisati produženje ugovora koje ističe sljedeće godine. Vlasnik kluba, katarski emir Tamim bin Hamad Al Thani, dao mu je ultimatum: Do augusta pronađi klub koji će za tebe platiti barem 200 miliona eura ili produži ugovor. Mbappe je izrazio želju da igra za PSG još do 2024. godine.

Španski i francuski mediji raspisali su se o tajnom dogovoru Reala i Mbappea prema kojem bi Francuz došao u Madrid kao slobodan igrač i bez odštete. Frustracija vlasnika PSG-a proizlazi iz činjenice da su za njega 2018. godine Monacu platili ukupno 180 miliona eura, piše Večernji.hr.