POSTAVIO I REKORD

Za Cristiana Ronalda nema nevažnih takmičenja. Portugalski as se na društvenim mrežama pohvalio pogotkom koji je postigao u Arapskom kupu prvaka, vjerovatno najnebitnijem takmičenju koje je igrao u karijeri.

Nakon što je u prvom kolu grupe C Al-Nassr remizirao sa saudijskim Al-Shababom rezultatom 0:0, u drugom kolu Ronaldova ekipa je savladala tuniški Monastir rezultatom 4:1.

Anderson Talisca je doveo Al-Nassr u vodstvo rezultatom 1:0 u 42. minuti, a Monastir je poravnao autogolom Alija Al-Oujamija u 66. minuti.

Tada je na scenu stupio Ronaldo i u 74. minuti glavom prelijepo pogodio za novo vodstvo Al-Nassra nakon ubačaja sa desne strane.

Ronaldo je na taj način i oborio rekord čuvenog Gerda Müllera. Portugalcu je to bio 145. gol glavom u karijeri i sada ima jedan više od legendarnog Nijemca. Treći na listi je Španac Carlos Santillana (125), a četvrti Pele (124).

Posao su igrači Al-Nassra završili u posljednjm minutama susreta kada su Abdulelah Al Amri u 88. i Abdulaziz Al Aliwa u 90. minuti postavili konačnih 4:1.

Al-Nassr se sada nalazi na prvom mjestu u grupi i potreban mu je bod u posljednjem kolu 3. augusta protiv egipatskog Zamaleka kako bi prošao u četvrtfinale.

Arapski kup prvaka je takmičenje koje je osnovano 1981. godine, a u njemu igraju najbolji klubovi iz arapskog svijeta.

Najuspješniji klubovi su irački Al-Rasheed i tuniški Esperance sa po tri titule. Al-Nassr nije nikada igrao ni finale, a Ronaldo će sasvim sigurno učiniti sve kako bi stigao i do ovog trofeja.