POMLAĐIVANJE MOMČADI

Jürgen Klopp bi mogao u potpunosti promijeniti vezni red Liverpoola.

Prošlu sezonu navijači Liverpoola bi najradije zaboravili, no nažalost neće moći. Velikim dijelom i zbog toga što će ih sama ova sezona podsjećati da po prvi put nakon sezone 2016/17. neće igrati u Ligi prvaka.

Sve je to rezultiralo dozvolom uprave kluba Jürgenu Kloppu da u potpunosti izmijeni momčad, odnosno da učini sve što on smatra da je potrebno za povratak u borbu za titulu.

Mijenja se cijeli vezni red

Već je doveo pojačanja, Alexisa Mac Allistera i Dominika Szoboszlaija, a mnogi igrači napustili su klub. Od veznjaka to su Alex Oxlade Chamberlain i Naby Keita, a čini se da bi sad mogla još dvojica.

Engleski mediji su se raspisali o želji kapetana Jordana Hendersona da se priduži čovjeku kojeg je zamijenio u toj ulozi, Stevenu Gerrardu, u saudijskom Ettifaq FC-u. Ettifaq je Gerrard nedavno preuzeo, a trenutno se nalaze na pripremama u našem Svetom Martinu.

Kako također mediji javljaju, Klopp je spreman pustiti Hendersona i ispuniti mu želju da radi s Gerrardom, ali vjerojatno i zaradi još bolje nego što mu ugovor s Redsima osigurava.

Na Fabinhu mogu dobro zaraditi

Klub bi mogao napustiti i Fabinho, brazilski reprezentativac, koji je po mnogima i ključan igrač veznog reda Redsa. Za ovog 29-godišnjaka je Al-Ittihad spreman ponuditi 40 milijuna eura, čime bi ga pridružili Karimu Benzemi i N'Golu Kanteu.

To je ponuda koji je Liverpool spreman prihvatiti te proslijediti novce Kloppu, koji bi mogao dodatno pomladiti vezni red kluba, u kojem se očekuje da ove sezone još veću minutažu dobiju Curtis Jones i Harvey Elliott.

Ako bi klub napustila i ova dva igrača, od preostalih veznjaka iz prošle sezone ostao bi još Thiago Alcantara, igrač koji je bio velika Kloppova želja, no u dvije sezone nije uspio to opravdati, velikim dijelom i zbog toga što slijedom čestih ozljeda nije uspio uhvatiti konstantu.