SPREMA SE TRANSFER

Nakon što je odbijena prva ponuda za najveću zvijezdu Tottenhama Harryja Kanea, Bayern je zvanično uputio i drugi pokušaj da se dovede jedan od najboljih napadača današnjice.

Prije desetak dana Bayern je poslao prvu službenu ponudu na adresu Tottenhama za Harryja Kanea. Ponudili su Spursima 70 miliona eura, što je vlasnik Tottenhama "glatko" odbio za najboljeg strijelca u historiji ovog kluba, ali i reprezentacije Engleske.

Međutim, Bayern ne odustaje. Kako se najavljivalo, spremna je bila i druga ponuda, a ona je danas službeno dostavljena na adresu Tottenhama.

Kako je potvrdio ugledni novinar Fabrizio Romano, Bayern je danas poslao ponudu od 80 miliona eura plus bonuse za Harryja Kanea, čija je tako "niska" cijena zbog činjenice da mu naredne sezone ističe ugovor i može Tottenham napustiti besplatno.

Još uvijek nema informacija o tome da li će vlasnik Spursa Daniel Levy prihvatiti ovu ponudu. U međuvremenu, Kane i Bayern su dogovorili uvjete saradnje ukoliko ga Tottenham proda.

Interes Bayerna za Kanea postoji još od vremena Hasana Salihamidžića, koji je prvi započeo s ovim poslom, ali nije uspio privesti ga kraju pošto je dobio otkaz na poziciji sportskog direktora Bavaraca nekoliko minuta nakon posljednjeg zvižduka sezone u Bundesligi.