REVANŠ POLUFINALA

Nogometaši Manchester Cityja i Real Madrida večeras na Etihadu igraju revanš polufinala Lige prvaka nakon što je prva utakmica odigrana u Španiji prošle sedmice okončana rezultatom 1:1.

I Cityju i Realu igra samo trijumf kako bi izborili finale budući da više nema pravila gola u gostima, a pobjednik ovog dvomeča pridružit će se u finalu Interu koji je sinoć u gradskom derbiju izbacio Milan.

Realu na ruku ne ide tradicija jer u dosadašnja četiri gostovanja u Ligi prvaka na Etihadu nijednom nije uspio pobijediti, a sada mu za prolazak u regularnom dijelu ili u produžecima igra samo pobjeda.

S druge strane, City se želi revanširati za prošlogodišnje polufinale Lige prvaka protiv Reala kada su imali prednost sve do sudijske nadoknade revanša na Bernabeuu, a onda im je Rodrygo zabio dva gola za prolaz Madriđana u finale.

Engleski prvak je ove sezone jači i za sjajnog golgetera Erlinga Haalanda koji je u 48 utakmica ove sezone postigao čak 52 gola.

Međutim, u prvoj utakmici u Madridu bio je gotovo nevidljiv nakon što ga je sjajno čuvao Antonio Rudiger koji će i večeras imati zahtjevan zadatak.

U prvoj utakmici nešto slabiji bio je i Luka Modrić koji će ponovo predvoditi Real na sredini terena u lovu na čak šesti evropski naslov s madridskim klubom.