PREMIERSHIP

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Etihad stadionu u 33. kolu Premiershipa ekipu Arsenala rezultatom 4:1 te su tako napravili veliki korak ka odbrani titule prvaka Engleske.

City je u vodstvo stigao već u sedmoj minuti utakmice preko De Bruynea koji je vukao loptu od sredine terena, a onda s 20-ak metara preciznim udarcem matirao Ramsdalea. Pogodak De Bruynea pogledajte ovdje.

Uslijedio je miran period utakmice, a onda je veliku priliku imao ponovo De Bruyne kojeg je u posljednji trenutak izblokirao White. Samo dvije minute kasnije još jedna velika prilika za City kada je Ramsdale zaustavio Haalanda. Nije se City tu zaustavljao pa je devet minuta prije odlaska na odmor nezaustavljivi Haalanad ponovo šutirao, ali je njegov udarac prošao tik uz stativu.

Ramsdale je uspješno izašao u duelu s Haalandom i pet minuta kasnije, a u sudijskoj nadoknadi Stones je udvostručio vodstvo nakon asistencije De Bruynea. Gol se i provjeravao putem VAR-a zbog potencijalnog ofsajda. Pogodak Stonesa pogledajte ovdje.

Kako je stalo u prvom, tako je nastavljano u drugom poluvremenu. Haaland je u 53. minuti ponovo išao sam na Ramsdalea, ali je golman Arsenal nogom odbranio udarac. Ipak, već u narednom napadu De Bruyne postiže svoj drugi pogodak. Ponovo mu je asistirao Haaland. Pogodak De Bruynea pogledajte ovdje.

City je potom smirio utakmicu, a i gostujućim igračima kao da je bilo jasno da je sve gotovo te da ne mogu izbjeći poraz na Etihadu. Ipak, tri minute prije kraja utakmice Holding je postigao počasni pogodak za Arsenal, a onda je Haaland postavio konačnih 4:1. Golove Holdinga i Haalnada pogledaj ovdje i ovdje.

City je ostao na drugom mjestu Premiershipa, ali je smanjio razliku za upravo Arsenalom na sa samo dva boda, ali vrijedi istaći da Građani imaju dvije utakmice manje. U narednom kolu City gostuje Fulhamu, dok će Arsenal ugostiti Chelsea.

Rezultat i strijelci:
Manchester City - Arsenal 4:1 (De Bruyne 7', 54', Stones 45+1', Haaland 90+5'- Holding 87')