TIKI-TAKA NA DJELU

Argentinski nogometaš Lionel Messi golom u meču protiv Angersa vratio se klupskom nogometu nakon što je prije nešto manje od mjesec dana postao prvak svijeta osvojivši Svjetsko prvenstv u Kataru s reprezentacijom Argentine.

Messi je nakon osvajanja Mundijala nekoliko dana slavio s ljudima u svojoj domovini, nakon toga se uputio na odmor s porodicom, a sada je spreman za nove izazove koji ga očekuju u dresu PSG-a i prema onom što je sinoć pokazao u meču protiv Angersa, mogao bi biti jako ubojit do kraja sezone.
  PSG je u vodstvo stigao golom Ekitikea u petoj minuti, a konačnih 2:0 postavio je Messi golom u 72. minuti i to nakon fantastične akcije u kojoj su kompletirana čak dva dupla pasa.

Nakon što je uzeo loptu od Bernata na lievoj strani, Messi je napravio prvo kombinaciju s Neymarom, zatim dodao loptu do Ramosa, nastavio kretanje i dočekao loptu španskog štopera, odigrao još jedno dodavanje sa Ekitikom i na kraju nakon asistencije Mukielea desnom nogom pogodio za 2:0.
  Messi nije slavio pogodak u prvi mah jer je sudija signalizirao nedozvoljenu poziciju, ali nakon VAR intervencije utvrđeno je da je sve bilo regularno i na kraju je pogodak Argentinca priznat. To mu je u ovoj sezoni osmi gol u Ligue 1, a pored toga upisao je i 10 asistencija.

Njegov PSG je trenutno na prvoj poziciji u francuskoj ligi sa 47 osvojenih bodova, šest više od Lensa koji je na drugoj poziciji.