MORA JOŠ ČEKATI

Portugalskom nogometašu Cristianu Ronaldu zabranjen je debi u meču protiv Al Taeeja zbog kazne koja mu se prenosi iz engleskog Premiershipa.

Kako pišu otočki mediji, Ronaldo je u aprilu prošle godine nakon utakmice protiv Evertona razbio mobitel dječaku na tribini, a iako je raskinuo ugovor s Manchester Unitedom i napustio Premiershipu, kaznu će morati odslužiti i u ligi Saudijske Arabije.

Ronaldo je kažnjen sa 50.000 funti i dvije utakmice kazne, a prema FIFA-inim pravilima, morat će ih odslušiti kao nogometaš Al-Nassra.

Mediji u Saudijskoj Arabiji pišu da je Al-Nassr rasprodao 28.000 ulaznica i svakako da će brojni od njih biti jako razočarani što neće gledati Ronalda.

Dalje se dodaje da će Ronaldo, ukoliko ne dođe do nekog velikog preokreta, propustiti i naredni meč 14. januara i to u derbiju sa Al Shababom, a da bi debi za novi klub trebao upisati 21. januara protiv Al Ettifaqa.

Njegov Al-Nassr je trenutno na prvoj poziciji na tabeli sa 26 osvojenih bodova iz 11 odigranih mečeva, odnosno imaju bod više od Al-Shababa koji ima i utakmicu manje.