ARGENTINSKI AS

Nakon što je s Argentinom osvojio naslov prvaka svijeta te tako postao najveći nogometaš svih vremena, Lionel Messi produljit će ugovor s PSG-om, piše španski list Mundo Deportivo. Čelnici francuskog kluba navodno su sklopili usmeni dogovor s Messijem da produži ugovor, a u narednih nekoliko sedmica trebao bi ga i potpisati.

Nije odlučeno ni koliko će 35-godišnji Messi još ostati u klubu ni kolika će mu biti plaća.

Španski list piše i da je situacija oko Messijevog produženja ugovora bila vrlo jasna što se tiče konkurencije. Navodno je samo Barcelona bila zainteresirana za njegov dolazak, no sve je ostalo samo na tome. Čelnici katalonskog kluba nisu čak ni ušli u pregovore za Messija, koji je ionako otišao iz Barcelone jer je bio preskup.

Messi je skoro cijelu karijeru proveo u Barceloni, iz koje je otišao u PSG prošle godine u besplatnom transferu. Za francuski je klub odigrao 53 utakmice, zabio 23 pogotka te upisao 29 asistencija. Prošle je sezone osvojio francusko prvenstvo, no nije još uspio ostvariti glavni cilj vlasnika superbogatog pariškog kluba – osvajanje Lige prvaka.

Sjajni Argentinac s 35 godina igra jednu od najboljih sezona u karijeri. Ukupno je dosad odigrao 27 utakmica, zabio je 19 golova i podijelio 19 asistencija. Na Svjetskom je prvenstvu sa sedam pogodaka i tri asistencije bio uvjerljivo najbolji igrač Argentine, a nije imao ni previše konkurenata za nagradu za najboljeg igrača turnira.

Messi je pobjedom u finalu Svjetskog prvenstva osvojio sve što je mogao osvojiti i po dostignućima u karijeri prestigao sve nogometaše, pa tako i Diega Maradonu, koji je u Argentini dosad bio smatran najvećim svih vremena, prenosi Index.