KATAR

U prvom današnjem susretu od 11.00 sati snage će odmjeriti Kostarika i jedno od najvećih iznenađenja prvog kola Japan, koji su u 1. kolu iznenadili četverostrukog svjetskog prvaka Njemačku sa 2:1, dok je Kostarika poražena od Španije s ubjedljivih 0:7.

U drugom susretu dana od 14.00 sati u F-grupi sastaju se Belgija i Maroko. U prvoj utakmici prvenstva Belgijanci su savladali Kanadu sa 1:0, dok je Maroko sa Hrvatskom igrao bez golova.

Svjetskog viceprvaka Hrvatsku od 17.00 očekuje vrlo važna utakmica protiv Kanade, nakon neuvjerljivog starta protiv Maroka.

U do sada najvećem derbiju na ovogodišnjem SP od 20.00 sati igraju Španija i Njemačka. Španci su u 1. kolu u deklasirali Kostariku sa 7:0, ostvarili najvišu pobjedu na svjetskim prvenstvima, dok su Nijemci neočekivano poraženi od Japana sa 1:2.

Španci ulaze s optimizmom u ovaj susret, nakon što su u zadnjem susretu protiv Njemačke slavili s ubjedljivih 6:0, u Ligi nacija u novembru 2020., a pored toga Španija je dobila čak šest od posljednjih sedam utakmica.