NAVIJAČI ZABRINUTI

Iako su klupske i reprezentativne kolege koje su mnogo puta sarađivale na terenu, Cristiano Ronaldo i Bruno Fernandes više nisu u dobrim odnosima, ako je vjerovatni snimku koji je brzo postao viralan.

Reprezentacija Portugala okupila se pred put na Svjetsko prvenstvo u Katar. Ova selekcija mnogo očekuje od nogometaša Manchester Uniteda, ali čini se da je "pukla" ljubav između Cristiana Ronalda i Brune Fernandesa, a sve nakon što je peterostruki osvajač Zlatne lopte u intervjuu s Piersom Morganom "udario" na svoj klub.

Ronaldo nije štedio nikoga u klubu i sve je prozvao i zbog toga će snositi posljedice. Bit će raskinut njegov ugovor, a morat će i da plati 1,14 miliona eura kazne klubu.

No, čini se da više i njegovi saigrači ne mogu da tolerišu ispad za ispadom pa je tako Bruno Fernandes prvi reagovao. Na okupljanju reprezentacije Fernandes se nije želio ni pozdraviti s Ronaldom.

Ronaldo je dugo držao ruku u zraku, začuđen što mu Fernandes nije pružio. Ipak, odlučio je na kraju pozdraviti se s Ronaldom. Upravo je stariji Portugalac izrazom lica pokazao da stvari nisu kakve bi trebale biti između dvojice klupskih i reprezentativnih saigrača.

Nakon što je Fernandes otišao s tog mjesta, Ronaldo ga je dugo pratio pogledom, začuđen zbog ove reakcije.

"Bruno je moj kapiten", "Bruno je pravi igrač Uniteda i to moramo voljeti", "Šta je očekivao nakon onakvog intervjua", "Moje poštovanje prema Bruni je sada na toliko visokom nivou", samo su neki od komentara zbog ove reakcije koja je brzo postala hit.

No, nije ovaj potez svima postao omiljeni. Navijačima Portugala šest dana prije početka prvenstva treba harmonija i mir u timu, a ne raskol između dvije najveće zvijezde.