TOTALNI KRAH

Cristiano Ronaldo nije postigao gol u prvih pet kola od početka sezone, prvi put poslije 17 godina! Nevjerovatna vijest koja pokazuje status slavnog Portugalca u Manchester Unitedu.

Cristiano Ronaldo u četvrtak veče ušao je kao zamjena u meču sa Lesterom, koji je Manchester United na gostovanju riješio rezultatom 1:0. I na tom meču Ronaldo nije postigao gol, a prema portalu "Who scored" postao je najgori igrač u svom timu.

Ove sezone Cristiano Ronaldo je na terenu proveo samo 175 minuta i nijednom nije pogodio mrežu protivnika. To mu se dogodilo prvi put od sezone 2005/2006. Tada je Cristianov niz bez golova trajao sedam startnih mečeva engleskog šampionata. Igrajući za United nije postigao gol od avgusta do oktobra 2005. Post je prekinuo u utakmici protiv Midlzbroa (1:4).

U narednom kolu engleske Premijer lige Manchester United kod kuće u nedelju (17.00) igra protiv Arsenala, koji je dobio svih pet mečeva na startu sezone. Biće to još jedan veliki derbi, a kako stvari stoje trener Erik Ten Hag ponovo će početi utakmicu bez Cristiana Ronalda, koji će biti na klupi.