EKIPA U TEŠKOJ SITUACIJI

Manchester United je nakon katastrofalnog početka sezone u Premiershipu posljednji na tabeli, a bivši nogometaš ovog kluba Gary Neville smatra da se Crvenim vragovima ne piše dobro ako ih napusti Cristiano Ronaldo.

Ronaldo ima 37 godina i prema svemu sudeći ne želi gubiti vrijeme na klub koji bilježi najgori start sezone u 101 godini i koji ne igra Ligu prvaka.

Ekipa s Old Trafforda je poražena od Brightona i Brentforda te se nalazi na posljednjem mjestu tabele, dok navijači vjeruju da Ronaldo traži izlaz kako bi igrao za klub koji nastupa u Ligi prvaka.

Neville, koji je nekada igrao s Ronaldom u Unitedu, vjeruje da bi njegov odlazak bio težak udarac za tim.

"Novi problem koji imaju jeste da, ako Ronaldo ode, neće imati ko postizati golove. Ako ne dovedu pojačanja ili pak dovedu loše igrače u slučaju Ronaldovog odlaska, završit će u donjem dijelu tabele. Takav je tim trenutno, igrači su demoralisani i razbijeni na komade. Situacija je loša, moraju se vratiti na početa", izjavio je Neville.

Njegove kolega i stručni komentator Jamie Carragher istakao je Davida de Geu i Lisandra Martineza kao najslabije karike u ekipi.