UMJETNIK NA METI KRITIKA

Argentinski umjetnik Rafa Ferri postao je meta ismijavanja na društvenim mrežama nakon što je otkio bistu posvećenu legendarnom Diegu Armandi Maradoni, a umjesto pohvala, na kraju je dobio veliki broj kritika i ismijavanja jer lik zapravo ne liči na legendarnog asa.

Da stvar bude još gora, Ferri je svoj rad predstavio u prisustvu predsjednika Nogometnog saveza Argentine Claudija Fabiána Tapije uoči utakmice omladinaca Argentine i Valencije.

Vjerovatno ni sam Ferri nije mogao očekivati da će o njegovom djelu pričati navijači širom svijeta, no umjesto pohvala, spomenuti umjetnik je postao meta ismijavanja i brojni korisnici društvenih mreža jasno su poručili da je njegovo djelo jako loše i da lik zapravo ni ne liči na Maradonu.

Maradona je u rodnoj Argentini preminuo 25. novembra 2020. godine u 60. godini od posljednica srčanog udara, a njegovoj smrti prethodila je operacija krvnih ugrušaka u mozgu i u isto vrijeme se liječio od alkoholizma.

U izvještaju od 70 stranica navodi se da je Maradoni ozbiljno pozlilo čak 12 sati prije smrti i da nije bio pod propisanom medicinskom njegom.