NAKON DEBIJA

Urugvajski napadač Darwin Nunez jučer je debitovao u dresu Liverpoola, ali se nije proslavio u prijateljskoj utakmici koju je njegov tim izgubio od Manchester Uniteda rezultatom 0:4.

Od Urugvajca se mnogo očekuje u Liverpoolu. Uostalom, uskoro će postati rekordno pojačanje Redsa pošto će njegov transfer koštati 100 miliona funti kada se bonusi aktiviraju.

Ipak, njegov prvi meč nije prošao kako je želio. Osim što je njegov tim doživio težak poraz u Bangkoku, Nuneza nije išlo pred protivničkim golom.

Izgubio je nekoliko lopti zbog lošeg prijema, pa su ga navijači Uniteda počeli ismijavati i porediti s Romeluom Lukakuom, a onda je zapucao jednu loptu preko gola iz situacije u kojoj se očekuje rutinska realizacija i pogodak.

Naravno, to su navijači Uniteda jedva dočekali na društvenim mrežama, pa su Twitter "preplavili" loši potezi s utakmice.

"Dame i gospodo, predstavljamo vam kombinaciju Lukakuovog prijema lopte i Wernerove završnice. Darwin Nunez", navodi se u opisu jedne navijačke stranice fanova Uniteda.

Također, na Twitteru su objavljeni snimci njegove loše završnice sa treninga i zagrijavanja kada je također nekoliko šuteva poslao visoko preko gola.