PRIJATELJSKI MEČ

Prijateljska utakmica između Fenerbahčea i Partizana, koja je u Grazu završena minimalnom pobjedom turskog tima rezultatom 1:0, protekla je uz brojne incidente prije i poslije samog odigravanja duela na terenu.

Stanovnici Graza svjedočili su pravom haosu jučer. Prvo je prije utakmice grupa od 50 navijača Partizana krenula na pristalice Fenerbahčea, ali je policija spriječila ozbiljniji incident. No, nakon utakmice se dogodio ozbiljan sukob.

Ispred Merkur Arene u Grazu nakon utakmice dogodio se ozbiljan sukob. Navijači Partizana žestoko su napali Turke nakon čega je povrijeđeno nekoliko navijača Fenerbahčea.

U pitanju su lakše tjelesne povrede pa su im nadležni pružili prvu pomoć. Bilo je i nekih kojima je pomoć bila potrebna odmah, pa je tako policija spašavala navijače turskog kluba.

Međutim, oduzeta im je i jedna zastava, što navijači Fenera neće moći da zaborave.U sukob se uključila i policija koja je morala suzavcem natjerati navijače da se povuku. To je spriječilo još veći incident.

Vrijedi naglasiti da je tokom prijateljske utakmice bilo napeto i na samim tribinama. Navijači dva kluba pokušali su se sukobiti i tokom utakmice u nekoliko navrata, ali to policija nije dozvolila.