PRIJELAZNI ROK

Nakon Darwina Nuneza iz Benfike te Fabija Carvalha iz Fulhama, Liverpool je potpisao i trećeg igrača za novu sezonu. Iz škotskog Aberdina doveo je mladog Calvina Ramsayja.

Najveći klub
Ramsay (18) je desni bek kojeg Liverpul vidi kao konkurenciju, a danas-sutra možda i nasljednika Trenta Alexander-Arnolda.

Liverpool ga je Aberdinu platio oko 7,5 miliona eura, što je rekordni izlazni transfer tog škotskog kluba. Većina tog novca bit će uplaćena odmah, a jedan dio spada pod bonuse.

Ramsay je obavio ljekarske preglede i potpisao ugovor na pet godina te će se odmah priključiti ekipi na početku priprema. Menadžer Jurgen Klopp nema namjeru poslati ga nekamo na posudbu.

- Ovo je ostvarenje sna. Biti u jednom od najvećih, ako ne i najvećem klubu na svijetu, ogroman je podvig i želim pokazati navijačima što znam, bile su prve reakcije mladog Škota za službenu stranicu kluba.

- Nije ovo samo velik klub, već se daje i prilika mladim igračima u prvoj ekipi, poput Alexander-Arnolda nekoć ili Harveyja Elliotta. Ako se uspijem nametnuti u predsezoni, nema razloga da se i ja ne probijem u prvu ekipu.

Vagao ponude
Iako su za njega bili zainteresirani i drugi klubovi iz Engleske, kao i iz Njemačke i Italije, Ramsayjev prvi izbor bio je baš Liverpul, navodi "Sky Sports".

U protekloj sezoni Ramsay je za Aberdin nastupio u 33 utakmice u svim takmičenjima, zabivši jedan gol uz devet asistencija. Osvojio je i nagradu za najboljeg škotskog mladog igrača sezone.