IMA SAMO JEDAN CILJ

Nogometaš Liverpoola Mohamed Salah, prema pisanju pouzdanog The Athletica, mogao bi zabiti "nož u leđa" Redsima i karijeru nastaviti u nekom drugom engleskom klubu.

Salah već godinu dana pregovara s čelnicima Liverpoola u vezi s novim ugovorom, ali dogovor do danas nije postignut i upravo je ovaj napadač iz Egipta nedavno rekao da je u potpunosti fokusiran na narednu sezonu i da ne želi razmišljati o novom ugovoru.

On se, prema pisanju engleskih medija, uvrijedio jer klub nije pristao na platu koju je tražio, a s tim u vezi ne želi pristati na manje uslove. Navodi se da je prvobitno želio ugovor na četiri godine, ali da je na kraju prihvatio i dvogodišnji produžetak saradnje, s tim da ne želi pristati na manje uslove od onoga što je tražio.

Ukoliko se u narednih nekoliko dana ne dogovori s Livepoolom, The Athletic navodi da će Salah početi pregovore s drugim engleskim klubovima i da vjeruje kako bez obeštećenja može biti zanimljiv mnogim drugim velikim timovima iz Premiershipa.

The Athletic ne navodi imena klubova u kojima bi Salah mogao nastaviti karijeru, ali dodaje da mu je cilj prvobitno ostati u Engleskoj jer se navikao na tamošnji nogomet i stil života.

Salah je sezonu završio kao najbolji strijelac Premiershipa, a postigao je 23 pogotka, baš kao i Son iz Tottenhama. S klubom je osvojio Liga kup i FA cup, a sezonu su završili na drugom mjestu, iza Manchester Cityja koji je odbranio titulu prvaka.