RASTE NEZADOVOLJSTVO

Tenzije između portugalskog nogometaša Cristiana Ronalda i Manchester Uniteda dostigle su novi nivo proteklog vikenda kada nije zaigrao u derbiju protiv Manchester Cityja, a britanski mediji tvrde da on odlazi s Old Trafforda.

Građani su "pregazili" Crvene vragove rezultatom 4:1 i pokazali ko je "gazda u gradu", a 37-godišnjeg Ronalda nije bilo u ekipi Uniteda. Britanski mediji pišu da je on već odlučio da napusti klub na kraju sezone ako se ne ostvari plasman u Ligu prvaka, što je vjerovatan scenarij.

Ronaldo bi volio preći u PSG te se okušati u tandemu s Lionelom Messijem i Neymarom. Mediji pišu da će Portugalac napustiti klub jer se njihov odnos više ne može popraviti.

Cristianova odluka da putuje u Portugal umjesto da bude uz ekipu na nedjeljnom derbiju nije dobro prihvaćena u svlačionici, a kada je stigao na trening u utorak, uz njega su bila dvojica tjelohranitelja.

Navodno, Ronaldo ne razumije zašto ga je menadžer Ralf Rangnick izostavio iz ekipe za derbi, a poznato je da je Nijemac tvrdio da je razlog povreda.

Portugalac je napustio Carrington također u pratnji tjelohranitelja.