SUSRET PROTIV ATLETICA

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo bio je prva meta Atleticovih navijača tokom sinoćnje prve utakmice osmine finala Lige prvaka koju su igrali španski klub i Manchester United (1:1).

Naime, Atleticovi navijači osjećaju posebnu netrpeljivost prema Ronaldu još otkako je Portugalac nastupao za Real Madrid.

Iako za 90 minuta utakmice nije imao zapažen učinak, Ronaldo je bio najveća tema nakon susreta zbog interakcije s rumunskim sudijom Ovidiuom Hateganom.

Konstatno je prigovarao i tražio kartone za svoje čuvare zbog žestokih startova, a u trenucima žalbi kod sudije čuo se huk s tribina.

I nakon utakmice je bio bijesan te je prilikom odlaska ka svlačionici mahao rukama i jasno davao do znanja sudiji da je nezadovoljan kriterijumom.

Na kraju je prošao bez bez žutog kartona, iako je sudija Hategan bio raspoložen za javne opomene budući da je podijelio ukupno devet žutih kartona.

Podsjetimo, pobjednika dvomeča između Atletica i Uniteda te putnika u četvrtfinale Lige prvaka saznat ćemo nakon revanša na Old Traffordu koji je na rasporedu 15. marta.