NEOBIČAN POTEZ

Brazilski desni bek Dani Alves (38) vratio se u Barcelonu, iz koje je 2016. godine otišao u Juventus, a katalonski klub je u ugovor defanzivca koji traje samo do ljeta navodno ugradio bizarnu odštetnu klauzulu od čak 100 miliona eura.

Alves u međuvremenu je igrao za Juventus, PSG i Sao Paulo, a u Barcelonu se vratio kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s brazilskim klubom.

"Možda imam manje kose nego što sam imao posljednji put, ali želja je identična. Borit ću se za mjesto u ekipi. Jedan sam od vas i došao sam da pomognem Barci da bude bolja", rekao je Alves na predstavljanju.

Katalonski radio RAC1 objavio je da je Alves prijavljen na najnižu platu koju La Liga dopušta (300.000 eura po sezoni), iako se pisalo da će Brazilac igrati za jedan euro sedmično.

RAC1 je objavio i da Barcelona nema ništa protiv produženja njegovog ugovora na isteku sezone ukoliko se Alves pokaže dobrim potezom.

Inače, priliku za debi u povratničkoj sezoni Alves će imati u subotu kada Barcelona u gradskom derbiju dočekuje Espanyol. Utakmica se igra u subotu s početkom u 21 sat.