MOŽE SE SPASITI

Norveški stručnjak Ole Gunnar Solskjaer ostat će na klupi Manchester Uniteda i u meču protiv Tottenhama koji se igra u subotu, navode britanski mediji uz informaicju da mu je najveću podršku pružio legendarni Sir Alex Ferguson.

Solskjaer se našao na velikom udaru navijača nakon sramotnog poraza od Liverpoola rezultatom 5:0 na Old Traffordu, a iako se činilo da neće dočekati ni početak nove sedmice na klupi Crvenih đavola, situacija se znatno promijenila i Norvežanin će, prema svemu sudeći, dobiti još jednu šansu.

Ugledni The Athletic navodi kako je veći dio čelnika Manchester Uniteda, uključujući i Sir Alexa Fergusona, odlučio da ti Solskjaeru još jednu šansu, a ukoliko Crveni đavoli ne osvoje tri boda protiv Tottenhama, onda će to vjerovatno i biti njegova posljednja utakmica.

Solskjaer je na klupu Crvenih vragova stigao iz norveškog Moldea 19. decembra 2018. godine kao privremena solucija, ali ispostavilo se kako klub s njim želi graditi budućnost i s tim u vezi potpisao je novi trogodišnji ugovor početkom 2019. godine.

Svojim dolaskom preokrenuo je stvari u svlačionici Crvenih đavola nakon što je zamijenio Josea Mourinha i nanizao sjajne rezultate, no nakon što je klub planirao napasti titulu prvaka u ovoj sezoni, od koje sada već očigledno nema ništa, Solskjaer bi mogao napustiti klupu kluba sa Old Trafforda.