VELIKE ŠANSE ZA TRANSFER

Brojni svjetski mediji jučer su prenijeli da je Real Madrid ponudio PSG-u 160 miliona eura za Kyliana Mbappea, a španska Marca u jutrošnjem izdanju otkriva da francuski nogometaš ima usmeno obećanje vlasnika Parižana Nassera Al Khelaifija da će razmotriti ponude Kraljevskog kluba.

Naime, šeik je još 2017. godine obećao mladom napadaču da će sjesti i razgovarati u slučaju ponude Reala, jer Mbappe nikada nije krio da mu je san igrati u klubu iz Madrida.

Na posljednjem sastanku koji su održali napadač i predsjednik pariskog kluba, Mbappe je podsjetio čelnike PSG-a na obećanje koje su mu dali prije četiri godine o "obavezi" pregovaranja u slučaju da Real Madrid pokaže interes.

Mbappe je odbio sve mogućnosti da produži ugovor s PSG-om koji mu ističe narednog ljeta i jasno je da će se njegova sudbina riješiti u narednih sedam dana do kraja prijelaznog roka ili najkasnije u januaru kada će imati pravo da sam pregovara s Realom kao igrač koji je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora.

Francuz po svaku cijenu želi prelazak na Santiago Bernabeu i čini se da nema nikakvih dilema gdje će Mbappe nastaviti karijeru, samo je pitanje da li će u Madrid otići sad ili na kraju sezone.

U Parizu su svjesni su da ne mogu okrenuti leđa vrlo izdašnoj ponudi Kraljeva jer postoji opasnost da sjajni napadač besplatno napusti Park prinčeva i šanse za njegov prelazak u Madrid do kraja prijelaznog roka su velike.