NEUGODNOST ZA NIJEMCA

Nije lako biti Timo Werner u Chelseaju. Nijemac trpi konstante krtike, a s novom neugodnosti suočio se na jučerašnjem otvorenom treningu Plavaca na kojem su prisustvovali navijači, a jedan od njih je putem razglasa jasno poručio da Wernera trebaju "otjerati".

Trener Thomas Tuchel odlučio je organizovati trening pred navijačima na Stamford Bridgeu kako bi igrači osjetili dodatnu podršku, ali ideja se nije pokazala naročito dobrom, barem u slučaju njemačkog napadača.

Za tu je priliku Chelsea odlučio navijačima postaviti nekoliko pitanja povezivanjem mikrofona putem razglasa, kako bi i igrači čuli komentare, ali umjesto podrške jedan od prisutnih fanova iskoristio je situaciju da uvrijedi Wernera.

Upitan o šansama Plavaca za osvajanje trofeja u novoj sezoni kazao je:
"Imamo dobre šanse, ali otjerajte Wernera iz kluba", poručio je glasno.

Kad su drugi navijači Chelseaja čuli riječi izgovorene u mikrofon, odmah su ga izviždali, a jedna žena, očito nezadovoljna onim što je čula, pozvala je navijača da slijedi savjete upućene igraču Chelseaja i napusti stadion.

Drugi glas koji se čuo u pozadni tražio je da tom navijaču bude zabranjen dolazak na Stamford Bridge.

Podsjetimo, Werner je stigao u Chelsea iz redova RB Leipziga za 53 miliona eura. On je odigrao 52 utakmice u sezoni 2020/2021 te je upisao 12 golova i 15 asistencija. U 35 nastupa u Premiershipu samo šest puta je zatresao protivničku mrežu.