FANTASTIČAN POSAO

Barcelonin predsjednik Joan Laporta od prvog dana svog mandata krenuo je u akciju spašavanja kluba pa je, kako se sada čini, uspio napraviti fantastičan i gotovo nevjerovatan posao kada su u pitanju pojačanja katalonskog kluba.

Naime, Laporta je dogovorio dolazak petorice vrhunskih nogometaša na Nou Campu, a ukupno će na njihove transfere potrošiti samo 10 miliona eura, tvrde španski mediji bliski Barceloni.

S prvim danom ljetnog prijelaznog roka novi igrači Barcelone trebali bi postati Sergio Aguero, Memphis Depay, Eric Garcia, Georginio Wijnaldum i Emerson Royal.

Aguero i Depay su bili na spisku igrača koje je prva zvijezda ekipe Lionel Messi i ranije želio uz sebe, a na Nou Camp bi obojica trebala stići kao slobodni igrači jer su im istekli ugovori u Manchester Cityju i Lyonu.

Iz City kao slobodan igrač također stiže i mladi Eric Garcia koji je 2018. godine otišao u Manchester upravo iz Barcelone, dok iz Liverpoola stiže Wijnaldum nakon što mu je s Redsima istekao ugovor.
Barcelona će 10 miliona eura odštete platiti jedino Betisu za Brazilca Emersona Royala koji igra na poziciji desnog beka.

Nova pojačanja bi na kraju trebala oraspoložiti i Messija pa se u Barceloni nadaju kako se sada lakše odlučiti za ostanak na Nou Campu.