Malo koga iznenađuje

U Albaniji posljednjih godina igra sve veći broj srpskih fudbalera, a pažnju privlači tamošnji drugoligaš Besëlidhja sa čak četvoricom Srba u timu, koji su i jedini stranci, pišu Novosti.

U pitanju su Milan Đorđević, braća Milan i Dimitrije Čokić i golman Đorđe Vukašinović. Oni za "Deutsche welle” kažu da se u klubu iz grada Ljež (Lezhë) osjećaju kao kod kuće, što pokazuje i napadač Milan Đorđević sa kopačkama u bojama Srbije u kojima trese mreže bez problema.

"Ovdje sam osam godina, sve je prijelepo. Atmosfera sa saigračima, predsjednikom, svim ljudima iz Albanije sve je na mjestu. Jedan sam od bitnijih igrača u ekipi, zamjenik kapitena i osjećam se kao kod svoje kuće", rekao je Đorđević.

Đorđević, čiji je nadimak "Zmija" i igrao je uglavnom u trećem rangu fudbala u Srbiji, u Lježu je kupio i stan.

"Prezadovoljan sam, osjećam se kao u Srbiji. Sve ove godine", kaže Đorđević.

Uz njega su tu braća Čokić, Milan i Dimitrije, koji su u Ljež došli baš na preporuku Đorđevića.

"Znali smo unaprijed gdje idemo i šta nas očekuje. Nije bilo problema", rekao je Milan, a nadovezao se Dimitrije, "Svakome kome sam rekao idem dole, pitali su me 'Au brate, šta ćeš dole'? Opet sam slušao sebe i bio sam ubjeđen da odem. Teško je objasniti, sve je do čovjeka."

Golman Đorđe Vukašinović priznaje da nije lako donetu ovu odluku.

"Prvi utisak je malo stresan, za mene i porodicu. Odlučio sam da dođem u Albaniju i probam", rekao je Vukašinović.

Predsjednik kluba Gjon Ndoka hvali srpske igrače.

"Imao sam Srbe svake godine i uzimaću ih i dalje. Zadovoljan sam Đorđem i ostalim dječacima. Cio Ljež ih voli i zna kao dobre momke", kazao je Ndoka.

Besëlidhja se nalazi na četvrtom mjestu u Drugoj ligi Albanije, sa osam bodova manje od vodećeg Dinama iz Tirane.

Izvor: Novosti