Kampovi za mlađe selekcije, usavršavanje trenera...

U prostorijama Fudbalskog saveza Kosova danas je potpisan sporazum o saradnji između Fudbalskih federacija Kosova i Njemačke koji će omogućiti odlazak mlađih selekcija Kosova u fudbalske kampove u Njemačkoj, gdje će trenirati sa svojim vršnjacima, zatim usavršavanje trenera, kao i obuku mladih sudija.

Predsjednik fudbalskog saveza Kosova, Agim Ademi je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma, naglasivši da će to u velikoj meri doprineti razvoju fudbala na Kosovu.
"Ova saradnja će biti od velike koristi za naš fudbal. Njemačka fudbalska federacija se pokazala kao pravi prijatelj kosovskom fudbalu. Veoma smo im zahvalni na potpisivanju ovog sporazuma i podršci koju nam pružaju. Takođe se zahvaljujem gospodinu Rajnaru za sve što je učinio koji je učinio za nas. Ovaj sporazum je pripremljen prije šest mjeseci", rekao je Ademi.
Počasni predsednik Fudbalskog saveza Njemačke Rajnar Melkort je istakao da će Njemačka uvijek biti partner Kosova i pomagati mu da izgradi svetlu budućnost u fudbalu.
"Fudbalski savez Njemačke bio je i ostaće jedan od najiskrenijih i najpouzdanijih partnera Fudbalskoj federaciji Kosova. I u vrijeme pokojnog Fadila Vokrija, kao i kod Agima Ademija, sve funkcioniše na najbolji mogući način. Veliko mi je zadovoljstvo zbog svega što su učinili u prethodne tri godine. Imate odličan mladi tim sa puno sjajnih fudbalera. Zato vam u ime Fudbalskog saveza Njemačke kažem da Fudbalski savez Kosova ima veliku podršku Njemačkog fudbalskog saveza“.
Potpisivanje ovog sporazuma će takođe omogućiti usavršavanje mladih sudija, kao i njihovu obuku za korišćenje VAR sistema.