OVO VIŠE NIJE NORMALNO

Matthijs se Ligt nastavlja s nizom katastrofalnih grešaka otkako je prije tri mjeseca postao nogometaš vrijedan najmanje 165,5 milijuna eura.

Toliko će naime Juventus platiti za mladog stopera nakon što je pobijedio Barcelonu u licitaciji. I to tako da je odšteta Ajaxu za njega iznosila 85,5 milijuna eura, dok je petogodišnjim ugovorom koji je De Ligt potpisao s Juventusom igraču zajamčeno najmanje 16 milijuna eura godišnje. S bonusima se De Ligtova godišnja gaža može popeti i na 24 milijuna eura.

Međutim, mladi (20) stoper trudi se pokazati kako je prerano i nezasluženo preplaćen jer je u kratko vrijeme nanizao teške kikseve, nepojmljive za igrača koji slovi za najboljeg mladog braniča na svijetu.

Skrivio sva četiri gola koja je Juventus primio od oba najveća rivala

Već u prvih sedam kola Serie A teško je kiksao na utakmicama protiv oba najveća rivala svog novog kluba. U drugom kolu protiv Napolija bio je krivac za sva tri gola suparnika, ali je, srećom po njega, Juventus ipak uspio zabiti više nego što je De Ligt pustio pa je pobijedio 4:3.
 
Zatim je, u najvećoj utakmici Serie A, Derbyju d'Italia kod Intera, neshvatljivo igrao rukom i tako skrivio penal iz kojeg su Nerazzurri poništili vodstvo Juventusa. De Ligt je i ovaj put imao sreće nakon velikog kiksa u velikom derbiju jer je pred kraj utakmice Higuain zabio za pobjedu Juventusa 2:1.

Ali samo četiri dana kasnije De Ligt je opet teško pogriješio u važnom meču. Formu iz Juventusa pretočio je u reprezentaciju Nizozemske. Oranje je u Rotterdamu ugostilo Sjevernu Irsku. Domaćini su dominirali, ali umjesto uvjerljive pobjede, zahvaljujući De Ligtu su od 75. minute gubili.

On je tada, umjesto da blokira ili odnese bezopasan ubačaj s lijeve strane, u kaznenom prostoru dozvolio da mu lopta ode preko noge i tako dao veliku priliku suparniku.

Slijedio je ubačaj s druge, desne strane, a na petercu Magennis hvata loptu glavom i zabija za vodstvo Sjeverne Irske 1:0. De Ligt je pri tome zakasnio u bloku, zatim je u skoku odletio u prazno, a kada je vidio da mu igrač kojeg treba čuvati puca i zabija glavom, loptu je pokušao zaustaviti rukom. Da mu je to uspjelo, Sjeverna Irska bi dobila penal, a De Ligt crveni karton.

S obzirom na to da je u zadnje vrijeme ionako igrač više suparničkim momčadima, Nizozemska ne bi previše očajavala. Ali De Ligta su opet izvukli suigrači pa je u malo vremena Nizozemska potencijalno težak poraz uspjela pretvoriti u važnu pobjedu 3:1.