Nijemac razočaran

Njemački štoper Shkodran Mustafi potpuno je bijesan nakon što se našao u Marcinoj ekipi najlošijih igrača godine i to kao drugoplasirani iza Unitedovog Phila Jonesa s 35 posto glasova od 150.000 čitatelja Marce.

"Nije mi problem suočiti se s oštrim kritikama, ali ovo je prevršilo svaku mjeru. Postao sam meta. Sve je postalo ludo pa su me ljudi čak krivili za poraze u kojima nisam ni igrao", rekao je Mustafi koji je 2016. godine stigao u Arsenal.
Topnici su ga tada kupili za 40 miliona eura iz Valencije, ali je bio toliko loš da su ga se u Arsenalu željeli riješiti već nakon prve sezone. 
U međuvremenu ga je posebno zaboljela kritika bivšeg Arsenalovog veznjaka Emmanuela Petita koji ga je nazvao kraljem grešaka.
"To me mnogo iznerviralo. Jedna je stvar kad vas napadaju novinari i navijači, a nešto sasvim drugo kada vas kritikuje bivši igrač. Njegove riječi će zauvijek ostati na internetu i proganjat će me do kraja karijere", rekao je Mustafi.
Inače, Mustafi je kod trenera Unaija Emeryja ispao iz ekipe pa je minute sakupio igrajući za Arsenal samo u Evropskoj ligi i Liga kupu.