NBA PLAY-OFF

U prvim utakmicama polufinala Zapada i Istoka pobjede su ostvarili Houston Rocketsi i Cleveland Cavaliersi, a centralna figura noći je LeBron James. Houston je u polufinalu Zapadne konferencije kao gost pobijedio San Antonio Spurse ubjedljivim rezultatom 126:99.

Gosti su od starta krenuli munjevito pa su nakon prve četvtine vodili sa 11 razlike (34:23) da bi razlika na poluvremenu narasla za još 19 poena. Bilo je 69:39. Treća i četvrta četvrtina pripale su Spursima, ali to je bilo dovoljno tek da se malo ublaži poraz.
Trevor Ariza je ubacio 23 poena za goste, a odlični James Harden je skupio 20 poena i 14 skokova. Veliki doprinos ostavio je i Clint Capela sa 20 poena i 13 skokova. Spurse je predvodio Kawhi Leonard sa 21 poenom i 11 skokova.
Druga utakmica igra se u noći sa srijede na četvrtak u San Antoniju.
Sjajni LeBron James bio je centralna figura u pobjedi njegovog Clevelanda nad Torontom u gostima rezultatom 116-105.
James je ubacio 35 poena i dodao 10 skokova, a publiku je digao na noge kada je u jednom trenutku uzeo pivo nakon promašenog šuta. Nije pio, ali je zabavio publiku.
Njegov saigrač Kyrie Irving dodao je 24 poena i 10 asistencija, dok je na drugoj strani prvo ime bio Kyle Lowry sa 20 poena i 11 asistencija.
Cavsi su na poluvremenu vodili sa 14 poena razlike (62:48), a odličnom igrom i u trećoj četvrtini (96:74) bez velikog opterećenja dočekali su posljednju dionicu. Toronto je u posljednjoj četvrtini uspio smanjiti razliku za 11 poena.
Naredna utakmica igra se u Clevelandu u noći sa srijede na četvrtak.