Dobra partija Nurkića u pobjedi Denvera(Video)

Šest utakmica odigrano je sinoć u NBA ligi, a izdvajamo pobjede Denvera, Toronta i Indiane.

Košarkaši Denvera našeg Jusufa Nurkića su slavili sinoć u susretu protiv Washington Wizardsa rezultatom 117-113 i tako prekinuli seriju poraza.
Naš reprezentativac je na parketu proveo nešto više od 15 minuta i za to vrijeme ubacio 8 poena, imao dvije asistencije i pet skokova, a zabilježio je i jednu blokadu.
Inače, najefikasniji igrač na utakmici bio je Gallinari iz pobjedničkog tima koji je ubacio 26 poena, dok je Mudiay dodao 20.
Kod Wizardsa najbolji je bio Tempe sa 20 i Wall sa 17 koševa.
Toronto Raptorsi pobijedili su kod kuće New York Knickse 103:93 i tako upisali 10. uzastopnu pobjedu. Veliki problem za Knickse u ovoj utakmici je bio taj što su igrali bez svoja dva najbolja igrača, Carmela Anthonyja i Kristapsa Porzingisa.
Utakmicu je presudila borba za skokove. Raptorsi su ih ulovili 10 više od Knicksa, a tu je dominantan bio Jonas Valanciunas koji je uhvatio 18 skokova. Toronto su ipak predvodili Kyle Lowry i DeMar DeRozan s 26 poena. Lowry je dodao i 10 asistencija. Raptorsi su sada na omjeru 31-15. Knickse je predvodio Arron Afflalo s 20 poena.
Indiana Pacersi pobijedili su kod kuće Atlantu Hawkse 111:92. Myles Turner, mladi rookie Pacersa napokon je nakon sjajnih igara dobio šansu startati u prvoj petorci i potpuno je opravdao trenerovo povjerenje.
Osim što je postigao 20 poena ulovio je i šest skokova, a Pacersi su sveukupno ulovili 17 skokova više od Hawksa što je na kraju bio ključ pobjede.
Monta Ellis je predvodio Pacerse do ove pobjede s 25 poena i šest asistencija, a kod poraženih je najbolji bio Jeff Teague s 20 poena.
U ostalim utakmicama, Memphis je savladao Milwaukee 103:83, Pelicansi su pobijedili Kingse 114:105, a Bullsi su pregazili Lakerse 114:91.