SPREMAN ZA TREJD

Los Angeles Lakersi spremni su da trejduju LeBrona Jamesa prije isteka roka za razmjenu igrača u četvrtak 8. februara.

Senzacionalnu vijest objavio je novinar David Pingalore, koji se rijetko oglašava, ali kada otkrije informacije, obično je u pravu.

Lakersi žele da prave tim za budućnost, a s obzirom da Jamesu ugovor ističe naredne sezone, ovo je posljednja prilika da ga "unovče".

Pingalore je u prošlosti pogodio mnogo toga, a ostaje da vidimo da li će biti i tačna ova prilično šokantna informacija za Jamesa.

On je 2019. samouvjereno tvrdio da će Kawhi Leonard potpisati za Clipperse, a ne za Lakerse i bio je u pravu. Godinu dana ranije, prvi je objavio da će LeBron preći iz Clevelanda u Lakerse, a također je nagovijestio njegov povratak iz Miamija u Cleveland.

LeBron James ove sezone provodi na terenu u prosjeku 34,7 minuta i u prosjeku postiže 24,9 poena, uz 7,5 skokova i 7,7 asistencija. Ovo mu je 21. sezona u NBA ligi.

Rok za trejdove u NBA ligi završava 8. februara u 21 sat prema srednjeevropskom vremenu, a za sada se spominje da bi LeBron mogao preći u Miami gdje bi ponovo udružio snage sa trenerom Erikom Spoelstrom, dok je u igri navodno i Philadelphia, koja je ostala bez povrijeđenog Joela Embiida.