NAKON DVA KOLA

Izgled druge faze Svjetskog prvenstva u košarci se polako kristališe nakon što su odigrana dva kola, a bacili smo pogled i na listu najboljih strijelaca po učinku i tu je bilo nekih vrlo interesantnih imena.

Lider je Slovenac Luka Dončić koji je u prve dvije utakmice imao prosjek od 35,5 poena, a slijedi ga Jordanac Rondae Hollis Jefferson s prosjekom od 31,5. Ujedno su njih dvojica jedini košarkaši koji imaju prosjek poena iznad 30.

Trećeplasirani je Carlik Jones iz Južnog Sudana (28,0), a potom slijede Karl-Anthony Towns iz Dominikanske Republike (25,0) i Jordan Clarkson s Filipina (24,5).

Od igrača iz regiona vrijedi izdvojiti još Crnogorca Nikolu Vučevića koji je na 10. mjestu s prosjekom 21,5 te Slovenca Klemena Prepelića koji je na 18. poziciji s prosjekom 16,5. Zanimljivo da u vrhu nema niti jednog igrača iz Sjedinjenih Američkih Država ili Srbije.

Kada su u pitanju skokovi tu dominira Joshua Hawkinson iz Japana s 29 skokova, a prate ga Edy Tavares (Zelenortski Otoci, 26) te George Conditt (Portoriko) i Jonac Valanciunas (Litvanija) koji imaju po 22 skoka.

Tremont Waters iz Portorika je najbolji dodavač prvenstva s 20 asistencija, dok Jones iz Južnog Sudana ima 17. Latvijac Arturs Žagars ima 16 asistencija na trećem mjestu.

Podsjetimo, prije nokaut runde slijedi novo nadmetanje po grupama, a pojedine selekcije su već osigurale narednu fazu.