NBA LUDNICA

S druge strane Denver je došao do 2:0 protiv Sunsa.

Denver Nuggets su poveli sa 2:0 polufinalu Zapadne konferencije nakon što su sinoć sa 97:87 pobijedili kod kuće Phoenix Sunse, dok su Philadelphia 76ers stigli do prve pobjede u seriji u polufinalu Istočne konferencije svladavši Boston Celticse.

Nikola Jokić je zabio 39 koševa i uhvatio 16 skokova za Denver, Aaron Gordon je dodao 16 poena, a Kentavious Caldwell-Pope 14.

Kod Phoenixa najbolji je bio Devin Booker sa 35 ubačaja, Kevin Durant je ubacio 24 koša, a Deandre Ayton 14. Sunsi su ostali bez Chrisa Paula koji se ozlijedio u trećoj četvrtini, a do tada je postigao osam pogodaka uz šest asistencija.

Treća utakmica u seriji na rasporedu je u petak i igra se u Phoenixu.

Sunsi su vodili s tri boda na ulasku u zadnju četvrtinu, ali su onda promašili prvih devet šuteva. Denver je poveo 78:73 nakon dvije trice Caldwell-Popea. Vodstvo Nuggetsa je ostalo unutar pet koševa razlike sve do manje od tri minute prije kraja.

Philadelphia 76ers su iznenadili Boston Celticse i pobijedili ih u prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije na njihovom terenu sa 119:115.

James Harden je izjednačio rekord karijere u doigravanju postigavši 45 koševa, od čega je sedam trica. Bila je to 10. utakmica doigravanja u kojoj je Harden zabio najmanje 40 poena.

Tyrese Maxey dodao je 26 poena za Sixerse.

Hardenova trica 8,4 sekunde prije kraja dovela je Sixerse u vodstvo od 117:115. Jaysonu Tatumu je dosuđen prekršaj nakon toga, a Paul Reed je zabio dva slobodna bacanja 4,6 sekundi do kraja. Philadelphia je zatvorila utakmicu serijom 12-4.

Philadelphia je igrala bez ozlijeđenog Joela Embiida.

Tatum je predvodio Celticse sa 39 poena i 11 skokova, Jaylen Brown je dodao 23, a Malcolm Brogdon 20.

Druga utakmica serije igra se u srijedu navečer u Bostonu.