Prva utakmica

Nakon što su se prošle sedmice NBA ekipe okupile na početku trening-kampova pred novu sezonu, sinoć je odigrana i prva pripremna utakmica, i to između klubova koje mnogi vide kao buduće finaliste, a u njoj su Brooklyn Netsi razbili LA Lakerse 123:97.

Utakmici ne treba pripisivati nikakav rezultatski značaj jer su, kako je uobičajeno za početak priprema, i jedni i drugi igrali bez najvećih zvijezda te priliku za uigravanje dali novim igračima i mlađim starosjediocima.

Tako za Netse, osim necijepljenog Kyrieja Irvinga, nisu igrali ni Kevin Durant, James Harden, Blake Griffin i Joe Harris, kao ni novopridošli veterani Patty Mills i James Johnson. Lakersi su bili bez LeBrona Jamesa i Russella Westbrooka te Trevora Arize.

U takvom odnosu snaga zasjao je rookie Netsa Cam Thomas, 27. izbor ovogodišnjeg drafta, najbolji strijelac i MVP Ljetne lige. Mladić kojem su uzori novi suigrači Harden i Irving zabio je 21 poen, a Lakerse je s 15 poena predvodio Malik Monk, jedan od rijetkih njihovih igrača koji nije u tridesetima. Anthony Davis igrao je samo 11 minuta i ubacio šest poena.

Većina ostalih NBA momčadi prve predsezonske utakmice igrat će večeras, kada je na rasporedu devet susreta.