PROMJENA STAVA

Košarkaš Golden State Warriorsa Andrew Wiggins se vakcinisao protiv koronavirusa, potvrdio je glavni trener ekipe Steve Kerr.

Wiggins je ranije u martu za NBC Sports rekao da se neće vakcinisati osim ako na to ne bude prisiljen. Podnio je i zahtjev da se na vakciniše zbog vjerskih uvjerenja, ali NBA je u septembru odbio taj zahtjev.

Na pitanje o stavu o vakcinisanju, Wiggins je nedavno rekao da će se nastaviti boriti za ono u što vjeruje i za ono što vjeruje da je ispravno.

"Ono što je jednoj osobi ispravno nije drugoj, i obrnuto", rekao je tada Wiggins.

Kerr je tokom konferencije za medije potvrdio da se Wiggins vakcinisao.

"Andrew se vakcinisao. Upravo mi je rekao da mu je dobro što smo to priznali i to će biti kraj na tu temu. Dakle, neću odgovoriti ni na jedno pitanje u vezi toga", rekao je Kerr.

Wigginsovo vakcinisanje dolazi nakon što se NBA i druge lige bore s kolebanjem oko vakcinacije među igračima. Oko 90 posto NBA igrača je vakcinisano, javlja ESPN.

NBA superzvijezda LeBron James također je nedavno vakcinisan nakon što je u početku oklijevao. Druge zvijezde, poput igrača Brooklyn Netsa Kyrieja Irvinga, ili još uvijek oklijevaju ili nisu otkrile svoj status vakcinisanja.