WIGGINS U PROBLEMU

Košarkašu Golden State Warriorsa Andrewu Wigginsu odbijena je religijska iznimka da nastupa za svoj klub iako nije vakcinisan.

Već nekoliko dana traju problemi koje ima Andrew Wiggins koji se ne želi vakcinisati protiv koronavirusa. Iako NBA ne traži od svojih igrača vakcinaciju, pojedine lokalne vlasti donijele su tu odluku.

Tako su New York i San Francisco donijeli odluke da nevakcinisane osobe ne smiju biti učesnici velikih okupljanja u dvoranama, što važi i za košarkaške utakmice.

Većina igrača koji igraju za ekipe iz ova dva grada (Brooklyn Nets, New York Knicks i Golden State Warriors) su vakcinisani, ali to nije slučaj s Wigginsom koji je posljednju šansu vidio u takozvanoj religijskoj iznimci NBA lige.

Ipak, američki mediji prenijeli su da je liga odbila dodijeliti iznimku Wigginsu koji spada u 10 posto košarkaša NBA lige koji nisu vakcinisani trenutno.

Tako je u nepovrat otišla posljednja šansa za Wigginsa da nastupa nevakcinisan. Kakvu odluku će krilni košarkaš donijeti, bit će poznato uskoro. Ukoliko bude propuštao utakmice, ostat će bez 15 miliona dolara ove sezone.