LEGENDARNI KOŠARKAŠ

Legendarni Dirk Novicki (Nowitzki) komentarisao je igre Luke Dončića, koji ga je naslijedio u ulozi lidera Dalas Maveriksa. Njemački košarkaš je došao do jedne titule, one iz 2011. godine kada je Dalas bio bolji od Majamija, dok je Dončić dva puta igrao plej-of, ali u oba navrata ga je na startu zaustavljao Los Anđeles Klipers.

- Razvili smo divan odnos, i pomalo je tužno što smo skupa igrali samo jednu godinu. On je poseban talenat, toliko dobro čita igru sa samo 21-22 godine i nevjerovatno je svestran. Rekao bih da je već sada bolji od mene u trenutku vrhunca moje karijere. Toliko je dobar - rekao je Novicki te dodao:

- Bilo je zadovoljstvo biti tu oko njega, dobar je dečko, želi da uspije. Ostali smo u kontaktu. Uvijek sam tu za njega ako mu je nešto potrebno, ako ima neko pitanje ili problem, naravno da ću mu pomoći.

Legendarni Nijemac je istakao da mu je drago ako je on otvorio put nekom drugom igraču, kao što su njemu činili njegovi prethodnici.

- Bilo je Evropljana koji su meni utrli put. Detlef Šrempf (Schrempf) mi je bio idol, zatim Toni Kukoč, Dražen Petrović… Imponuje mi da čujem da je moja karijera pomogla da se otvori put za nekog mlađeg i ako sam inspirisao nekog iz Evrope da radi naporno i da se bavi košarkom - zaključio je Novicki.