Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić gostovao je u emisiji "The Jump" koja se emituje na televiziji ESPN, a tom prilikom najavio je da bi u budućnosti njegov mlađi brat Kenan mogao krenuti njegovim putem i ostvariti zapaženu košarkašku karijeru.

Popularni Juka dotakao se brojnih tema vezanih za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, komentarisao je i humanitarne aktivnosti, a u dijelu vezanom za porodicu istakao je da od mlađeg brata očekuje dosta u košarci.

"Imam mlađeg brata kojem je 13 godina. Ogroman je i već nosi broj 49. Uvjeren sam da će biti top 5 pikova na draftu. Vjerujem da će se košarka ponovo vratiti tim visokim igračima kada on bude dostupan na draftu", rekao je Nurkić.

Inače, centar Portland Trail Blazersa se trenutno oporavlja od loma zgloba lijeve ruke, ali počeo je s individualnim treninzima i uskoro bi ga trebali ponovo gledati na parketu.

Kako je sam istakao, za sedmicu ili dvije, mogli bi ga ponovo vidjeti na terenu.

Ove sezone Nurkić je u prosjeku postizao 9,8 poena i 7,7 skokova za 23,3 minute po utakmici, a to mu nije prva ozbiljna povreda jer je zbog slomljene noge pauzirao gotovo cijelu 2019. i polovinu 2020. godine.