Nezapamćena zabava u Torontu

Košarkaši Toronto Raptorsa proslavili su prvu NBA titulu u historiji ove franšize na ulicama kanadskog grada, a prema prvim izvještajima iz Kanade, na ulicama je bilo blizu dva miliona navijača.

Raptorsi su u finalnoj seriji porazili prošlogodišnje prvake Golden State rezultatom 4:2, čime su ih skinuli s trona nakon što su u prethodne četiri godine tri puta osvojili titulu prvaka.
Košarkaši Toronta, zajedno s reperom Drakeom koji je velika podrška ovom klubu, u otvorenom autubusu prošli su kroz čitav grad te su se na taj način zahvalili svim svojim navijačima i zajedno s njima proslavili su prvu NBA titulu u historiji.
Veliku pažnju svakako je privukao i Kawhi Leonard koji je u autobus poveo i svoju majku, a mnogi navijači skandirali su upravo ovom košarkašku te su mu poručili da ga i sljedeće godine žele vidjeti u svom timu. 
Ovo je, prema prvim informacijama, najveća žurka u historiji Toronta kao grada kada je u pitanju neki sportski uspjeh, a sama činjenica da se na ulici nalazi blizu dva miliona navijača dovoljno govori koliko je svim stanovnicima ovog grada stalo do titule prvaka. 
Uoči sam proslave, gradonačelnik Toronta zamolio je sve poslodavce da skrate radno vrijeme svojim radnicima kako bi svi mogli stići na proslavu i uveličati feštu.