Poznata su sva tri sudionika druge grupne faze Svjetskog prvenstva rukometaša iz grupe B. U prvoj će grupi, uz tri najbolje momčadi iz "grupe smrti (A)", igrati Island, Mađarska i Norveška...

Favoritima planove nisu uspjeli pokvariti Austrijanci, prošle godine organizatori Europskog prvenstva koje su završili na devetom mjestu, premda su bili blizu: u susretu četvrtog kola u Linköpingu su skoro do kraja utakmice držali u šahu Islanđane, srebrne s posljednjih Olimpijskih igara u Pekingu.

Na poluvremenu su Viktor Szilagyi i njegovi suigrači vodili s impresivnih, šokantnih 16-11. U nastavak su, međutim, Islanđani ušli furizno, te su serijom 6-0 došli do vodstva 17-16. S istjecanjem 12. minute nastavka igre Austrijanci su izjednačili na 17-17 postigavši prvi gol u nastavku utakmice. Kvalitetniji su igrači Gudmundura Gudmundssona, predvođeni vratarom Güstavssonom, te odličnom vanjskom linijom (Atlason, Petersson, Stefansson...), ipak nastavili u istom ritmu i slavili 26-23 pobjedu.

U ranije igranoj utakmici Norvežane su neočekivano namučili Brazilci. Završilo je 26-25 nakon izjednačene borbe u prvom poluvremenu. U 48. su minuti Norvežani otišli na 24-19, a Južnoamerikanci su do kraja samo uspjeli smanjiti.

U prvoj utakmici dana Mađarska je bila očekivano bolja od Japana pobijedivši 28-24.

 

Svjetsko prvenstvo rukometaša, 4. kolo, grupa B:

Japan - Mađarska 24-28

Norveška - Brazil 26-25

Austrija - Island 23-26

Redoslijed: 1. Island 8, 2. Mađarska 6, 3. Norvška 6, 4. Austrija 2, 5. Japan 2, 6. Brazil 0.