Nakon susreta između Njemačke i Španije, koji se igra večeras u 20.30 sati na stadionu Durban u istoimenom gradu, bit će poznat i drugi učesnik finala Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Ovo će biti odlična prilika za Nijemce da se osvete za poraz od Španaca u finalu Evropskog prvenstva 2008. godine, kada su poraženi golom Fernanda Torresa. Večeras će na teren istrčati 19 učesnika finala EURO-a 2008, jedanaest u dresu Španije i osam u njemačkom.

Dok se Španija u pojedinim trenucima patila ne uspjevajući ponoviti igru od prije dvije godine, njemačka selekcija zaludjela je svjetsku fudbalsku javnost svojim pristupom igri, dinamičnošću i efikasnošću.

Gledaoci bi večeras trebali posmatrati spektakularan meč, ako uzmemo u obzir da je Njemačka najefikasnija ekipa prvenstva sa 13 golova, u tri utakmice postigli su čak po četiri gola (Australija, Engleska, Argentina), dok statistika pokazuje da je Španija najviše napadala na turniru.

Prema najavama Vicente del Bosque će na teren izvesti istih 11 igrača kao i protiv Paragvaja, što znači da će se u sastavu naći i Torres, koji još uvijek nije postigao pogodak. S druge strane, selektor Njemačke Joachim Low najviše probleme imat će oko pronalaženja zamjene za suspendovanog Thomasa Mullera, jednog od najboljih igrača dosadašnjeg dijela Mundijala u JAR-u.