Mladi napadač Santosa Neymar ne prestaje plijeniti pažnju fudbalske javnosti svojim vještinama, a ovaj put je zabljesnuo slalomom u kojem je protivnike porušio poput čunjeva. Najveći fudbalski divovi se tuku oko toga ko će imati privilegiju isplatiti 35 miliona eura za njegov ugovor.

Santos je u 1. kolu brazilskog Kupa razbio Naviraiense s 10:0, a 18-godišnji Neymar je u pobjedu svog kluba ugradio dva gola. Ovaj drugi u 54. minuti je malo remek-djelo kojim je još jednom dokazao zašto se nalazi na radarima najvećih svjetskih klubova poput Barcelone, Reala, Milana, Manchester Uniteda i Chelseaja...



Oni hrabriji su ga okarakterizirali kao novog Pelea, a njegov menadžer Augusto Frederico Pena tvrdi da će najkasnije na ljeto stići u Europu, a Manchester City i Chelsea trenutačno vode žestoki rat za njegov potpis na ugovoru.



Prema nekim tvrdnjama Santos bi Manchester City-u navodno mogao dati predost jer je iz suprotnog smjera na posudbu stigao Robinho, a njegov budući poslodavac će morati izbrojati 35 milina eura samo za raskid ugovora s brazilskim klubom.



"Vrlo je vjerojatno da će Neymar napustiti Santos ovoga ljeta i čini mi se da bi mogao otići u Englesku. City i Chelsea su jako zagrizli, iako zasad nisu poslali konkretnu ponudu", tvrdi Pena.